tracking pixelYoga guiden
Yoga guide

Yogaguiden

En yogareise kan være en unik mulighet for å dykke dypere inn i yoga-verdenen og oppdage fordelene ved yoga. Yoga er en gammel tradisjon som har vært praktisert i århundrer og har vist seg å ha en rekke fordeler for både kroppen og sinnet. Å praktisere styrker muskulatur og ledd, er skadeforebyggende, reduserer stress og fører det bedre helse og tilstedeværelse i hverdagen.

Hvis du ønsker en rolig og avslappende opplevelse, kan du prøve Yin Yoga, Gentle flow eller Yoga spa. Disse formene fokuserer på å slappe av og koble fra hverdagen. Flyten i klassen er langsom, og stillingene holdes ofte lenge, slik at muskulaturen får tid til å slapp av. Yin yoga, gentle flow og yoga spa gir deg muligheten til å komme ned i tempo og koble av fra hverdagens stress og mas.

Hvis du ønsker en mer fysisk krevende opplevelse, og ønsker å prøve en mer dynamisk form, kan du prøve Hatha yoga eller Vinyasa. Hatcha yoga og Vinyasa gir deg ikke bare mulighet til å utfordre deg selv fysisk og mentalt, men også å øke fleksibiliteten og bevegeligheten i kroppen din ved å kombinere bevegelsene med pusten. Disse yogaformene fokuserer på å skape en harmonisk forbindelse mellom kropp og pust, og kan hjelpe deg å forbedre din fysiske form og mentale velvære.

Hvis du ønsker en enda mer utfordrende reise, kan du prøve Ashtanga eller Power Yoga. Disse formene er mer fysiske og krever mer energi. De passer for deg som ønsker en treningsreise og å utfordre deg selv fysisk og mentalt.

Det er viktig å prøve forskjellige typer yoga for å finne den formen som passer deg best. Det er også viktig å lytte til kroppen din og å ikke presse deg for hardt. Hvis du føler deg ubehagelig under en økt, bør du redusere intensiteten eller bytte til en annen form.

Det er viktig å finne en yogaform som passer for deg og dine behov. Yoga finnes i flere varianter, og det finnes yoga for alle typer kropper. Les videre for å lære mer om de forskjellige typene yoga, og for å finne noe som passer nettopp deg.

Finn din perfekte yogastil

Acro yoga er en sosial og morsom aktivitet, som kombinerer yoga og akrobatikk. Dette er en type yoga hvor to eller fler mennesker samarbeider om å lage kule yoga-positurer og morsomme overganger. Praksisen kommer fra USA, og dukket opp på begynnelsen av 2000 tallet. Acroyoga utføres som regel ved at en person er base, ligger nederst, og en person er flyer, blir løftet av basen.

Acro yoga er perfekt for deg som ønsker en ekstra sosial opplevelse, for deg som reiser med en kjæreste eller en god venn, og for deg som ønsker å utfordre deg selv, dine grenser, og ikke minst tyngdekraften.

Ashtanga yoga er en type yoga hvor sekvensen og stillingene alltid er de samme, og i samme rekkefølge. Denne formen for yoga ble utviklet av K. Pattabhi Jois i India på 1900-tallet, og har blitt svært populær verden over. Klassene er uten musikk, og læreren teller ofte pusten for elevene, for å hjelpe dem inn i en jevn pusterytme.I en ashtanga yoga-klasse kan du forvente å bli utfordret både fysisk og mentalt, men også oppleve økt velvære og avslapning.

Ashtanga kan både praktiseres i en ledet klasse, hvor en instruktør leder deg gjennom klassen sammen med resten av klassen, og som Mysore, hvor hver elev gjør sekvensen alene, med veileder fra lærer. I Mysore vil du få tildelt en og en stilling etterhvert som du mestrer mer og mer av sekvensen.

Denne formen for yoga er en fysisk hard praksis som krever styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Dette er en type yoga for deg som vil utfordre deg selv, øke din selvdisiplin og bygge styrke og fleksibilitet. Hvis du er nybegynner, har kne/ skulderproblemer eller er ute etter en rolig og avslappende yoga-opplevelse, vil vi anbefale deg å finne en annen yogastil.

Barsel yoga er for deg som nettopp har født et barn, og som ønsker å få en myk og tilpasset yoga opplevelse, tilpasset det kroppen din har vært igjennom. barsel yoga er en trygg måte å styrke og restituere kroppen etter en fødsel. Ofte kan du ha med ditt lille mirakel i barselyoga-klasser.

Her vil fokus ofte være på å finne kontakt med de dype magemusklene, å støtte opp korsryggen og bekkenbunnen, og å hjelpe deg med å finne ro og tilstedeværelse i en ny og ofte travel hverdag.

Basic yoga er ofte en type vinyasa (Kreative klasser laget av læreren selv) hvor man gjennomgår basis i yogastillinger og overganger. Her vil du lære grundig de forskjellige små justeringene i stillingene, som ofte gjør en stor forskjell. Å bruke tid på basic yoga er viktig for å bygge et fundament, og for å lære kroppen riktig alignment. Dette vil gi stødighet og styrke, samt hjelpe deg med en trygg og skadefri praksis i andre, raskere klasser.

Basic yoga er perfekt for deg som er ny, for deg som ønsker å styrke kroppen, og finne kontakt med de små muskelgruppene vi ofte overser, for deg som ønsker å gå i dybden og virkelig forstå og integrere alignment i kroppen, og for deg som søker en praksis som skaper stabilitet, jording og stødighet. Basic yoga kan også være fordelaktig hvis du sliter med skader

Bhakti yoga blir ofte referert til som kjærlighetens yoga eller hengivenhetens vei. Bhakti yoga handler mindre om fysisk asana og mer om yoga fra hjertet, gjennom sang, musikk og samhold. Bhakti yoga er som regel et møte mellom mennesker, som spiller instrumenter og synger repetitive mantraer, for å oppnå positive effekter. Mantraene er som regel på sanskrit, gammel indisk. Sanskrit sies å være et hellig språk, og ordlydene som synges vil derfor treffe oss å påvirke oss svært effektivt.

Bhakti yoga er perfekt for deg som er ute etter en spirituell yoga-opplevelse, med mer fokus på mantra, musikk og meditasjon enn en fysisk asana-praksis.

Dynamisk yoga er et samlebegrep for yogastiler med mye fysisk aktivitet og bevegelse. Dynamisk yoga kan foregå i høyt eller sakte tempo, men viser til at man beveger seg gjennom flere posisjoner, og ofte ikke holde posisjonene så veldig lenge. Ashtanga, yoga, vinyasa yoga, flow yoga,power yoga og jivamukti yoga er eksempler på dynamiske yoga-stilarter.

Dynamisk yoga krever en relativt velfungerende kropp, og et ønske om å være i aktivitet og bevegelse. Her er kraft og energi nøkkelord. Regelmessig praksis av dynamisk yoga gir økt utholdenhet, fleksibilitet, kroppskontroll og styrke. Med andre ord vil dynamisk yoga gi kroppen en effektiv form for trening.

Flow yoga er en yogastil som fokuserer på kontakten mellom kropp, pust og bevegelse. I flow yoga beveger man seg ofte i med kun et/ noen få pust i hver overgang og posisjon. Flow yoga øker dermed vår utholdenhet, blodsirkulasjon og kroppskontroll. I flow yoga flyter man mellom posisjonene med lekne og kreative overganger, som skaper balanse og kroppsbeherskelse.

Flow yoga er perfekt for deg som ønsker en yoga-opplevelse full av bevegelse og flyt. Ofte kan det være fint å ha litt erfaring fra før (Hvis ikke klassen er nybegynnervennlig) fordi tempoet er høyt, og det er lite tid til forklaring av de ulike posisjonene. Flow yoga er en morsom, leken og energigivende form for yoga.

Gravid yoga er en type yoga som fokuserer på kvinner med barn i magen. I disse klassene vil man lære trygge tilnærminger til yoga underveis i svangerskapet, og få kunnskap om hva man bør gjøre, og hva som helst bør unngås i denne perioden. det vil fokuseres på å styrke kroppen gjennom svangerskapet, forbedrede til fødsel og tiden som kommer etter – både under graviditet, fødsel og tiden etter. Kontakt med magemuskulatur, korsrygg og bekkenbunn er ofte essensielt i gravid yoga.

Hatha yoga betyr sol og måne yoga. Hatha yoga er den eldste indiske formen for fysisk yogapraksis. Hatha yoga forholder seg til klassiske yoga-posisjoner, uten de dynamiske variasjonene og overgangene som moderne yoga har tilført sekvenseringen. Hatha yoga inneholder både det fysiske og det myke aspektet av yoga. Denne yogaformen kan sies å være grunnlaget for stort sett all annen moderne yoga.

Hatha yoga er en spirtuell, tradisjonell form for yoga, og vil være perfekt for deg som ønsker å komme i kontakt med yogaens originale røtter. Hatha yoga har mindre fokus på yoga som en treningsform, og mer fokus på yoga som en metode å til å åpne engergikanaler i kroppen, og å skape rom for fri flyt av livskraft.

Hot yoga vil si yoga som utføres i høy temperatur. Ved å gjøre yoga i varme omgivelser, åpner kroppen seg lettere, og musklene blir fortere myke. I tillegg svetter man mye, noe som fører til en renselse for kropp og sinn. Hot yoga er veldig bra for å styrke hjertet og lungene, samt redusere stress og depresjon. Å gjøre yoga i varme omgivelser gir også en større kaloriforbrenning enn yoga i normal temperatur. Det er viktig å drikke mye vann før, under og etter, for å holde deg hydrert.

Hot yoga passer for deg som er ute etter å utfordre deg selv, øke fleksibilitet og styrke, samt ønsker å pushe dine egne grenser. Det anbefales at personer med høyt blodtrykk, hjerteproblemer eller andre medisinske tilstander som kan bli forverret av varme og fysisk anstrengelse, bør unngå hot yoga. Snakk med legen din om du er usikker, spesielt om du har en medisinsk tilstand eller er gravid.

Iyengar yoga er en type yoga som fokuserer på presisjon og detalj i asana (yogaposisjoner) og pusteteknikker. Det brukes også hjelpemidler som blokker, belter og puter for å hjelpe til med å perfeksjonere positurene og for å gjøre det tilgjengelig for personer med skader eller funksjonshemming. Iyengar yoga ble utviklet av B.K.S. Iyengar, som var en indisk yogalærer og forfatter. Han brukte sin egen kropp og erfaring som verktøy for å utvikle teknikken. Iyengar yoga er kjent for å ha en terapeutisk effekt og kan hjelpe med å lindre smerter og plager i muskler og ledd.

Iyengar yoga Iyengar yoga passer for alle, både unge og gamle, nybegynnere og erfarne. Det er spesielt bra for folk med skader eller begrensninger i bevegeligheten, da det fokuserer på alignment og justeringer i stillingene. Det kan også hjelpe med å forbedre balanse og styrke, samt å redusere stress og øke kroppsbevissthet. Iyengar yoga har et rolig tempo, og fokuserer på detaljene i noen få stillinger.

Jivamukti yoga er en form for yoga som kombinerer fysiske asanas (yogastillinger), pranayama (pusteteknikker), meditation og lesning av spirituelle tekster. Det har sine røtter i Ashtanga yoga, og fokuserer på å koble kroppen og sinn sammen for å nå en tilstand av åndelig frigjøring.

Jivamukti betyr `frihet gjennom liv` eller `frihet gjennom bevissthet om Sjelen`. Jivamukti yoga er kjent for å være en kraftfull og dynamisk praksis som inkluderer musikk, sang og åndelighe tekster. Det kan hjelpe med å styrke kroppen, øke fleksibiliteten, redusere stress og øke bevisstheten om det spirituelle. I Jivamukti-tradisjonen får lærerne hver måned et tema de skal ha som en rød tråd i klassen sin. Dette temaet er det samme over hele verden.

Jivamukti passer for deg som er ute etter å få en forståelse om det spirituelle og åndelige, kombinert med fysisk yoga. I tillegg vil du bli introdusert for chanting (sang).

Kundalini Yoga har sine røtter i tantrisk yogatradisjon, og ble innført i vesten av Yogi Bhajan på slutten av 1960-tallet. Kundalini yoga er en form for yoga som fokuserer på å vekke en hvilende kraft kalt kundalini, som ligger latent i kroppens rotchakra. Kundalini yoga kan oppleves som litt annerledes enn andre yogaformer. I en kundalini-klasse utføres forskjellige fysiske øvelser, kombinert med pusteteknikker, meditasjon og mantraer. Målet med Kundalini yoga er å åpne energibanene i kroppen for å forbedre fysiske og mentale helse, og å oppnå en tilstand av bevissthet og selvrealisering.

Kundalini yoga kan passe for alle, både nybegynner og mer erfarne. Ettersom det finnes et bredt utvalg av forskjellige teknikker og retningslinjer, vil det være noe å finne for alle og enhver. Kundaliniyoga er et godt valg for deg som ønsker å øke din vitalitet, som er opptatt av det spirituelle aspektet ved yoga. Hvis du sliter med angst og usikkerhet, anbefales det å være litt forsiktig med denne typen yoga.

Tradisjonelt er målet med yoga å forberede kroppen og psyken til å være i stand til å sitte i meditasjon over lenger tid. Meditasjon er en teknikk for å fokusere oppmerksomheten og kontrollere sinnet. Det finnes flere forskjellige typer meditasjoner, men felles for dem alle er at de har som mål å rette oppmerksomheten innover, gi deg kontakt med øyeblikket, og øke følelsen aksept for det som er.

Meditasjon gjøres ofte sittende, men kan også gjøres liggende, eller i bevegelse. Meditasjon er nyttig for alle mennesker, og hjelper oss å komme i kontakt med essensen av oss selv, og ikke la oss distrahere av tanker, bekymringer, emosjoner og ytre støy.

Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform med enkle øvelser. Medisinsk yoga ble utviklet i samarbeid med helsevesenet, med fokus på klinisk praksis og forskning.Det er en myk, men kraftfull yogaform som kan utføres av alle. Medisinsk yoga har sine røtter fra Kundalini yoga, men har også vevet inn visdom fra tradisjonell kinesisk medisin, samt moderne, vestlig medisin. Det er krav om at alle mediyoga-lærere har grunnleggende medisinsk kompetanse.

Mediyoga er for alle mennesker, og tilbys på diverse sykehus. Øvelsene du vil møte kan gjøres på lav krakk eller stol, dersom du ikke kan sitte i skredderstilling. Medisinsk yoga er et spesielt godt valg for deg som sliter med angst, høyt blodtrykk, ryggsmerter, migrene, stress og utbrenthet.

Alle yogaformer kan gjøres nybegynner-vennlige. I yogaklasser tilegnet nybegynnere, går læreren ofte stegvis og nøye gjennom posisjoner og overganger. Her guides pusten, og tempoet er gjerne roligere enn i mer avanserte, dynamiske klasser. Det er veldig lurt å velge yoga tilpasset nybegynnere for deg som er ny, slik at du lærer basic. Dette gjør at du kan unngå skader i fremtiden, og at kroppen din får tid til integrasjon og en stegvis tilnærming til yoga.

Power yoga er en svært fysisk form for yoga, hvor hensikten er å skape energi, og å gi deg som deltaker en fysisk treningseffekt. I poweryogaklasser brukes det ofte musikk med fengende rytmer, og øvelsene er gjerne fysisk krevende. Poweryoga har sitt utspring fra vinyasa yoga og aerobic, og er en fitness-orientert form for yoga.

Power yoga er strålende for deg som er ute etter å komme i form, og som ønsker mest mulig trening fra din yogapraksis. Poweryoga vil øke din styrke og fleksibilitet, gjøre at du svetter og gjøre at du får igang blodsirkulasjonen. Power yoga har ofte lite fokus på de tradisjonelle yoga-elementene som chant, pusteteknikk. Her er fokuset i større grad å hjelpe deg som deltager til å komme i fysisk god form, samt å øke din kroppsbeherskelse.

Pilates er en type trening som fokuserer på å styrke og tone musklene, spesielt i kjernen, samt å forbedre balansen og fleksibiliteten. Pilates er en systematisk og kontrollert form for trening som bygger på å bruke musklene korrekt, og å koordinere pusten med bevegelsene.

Pilates er ofte beskrevet som en form for `bevegelsesmedisin`, da det ikke bare fokuserer på å styrke musklene, men også på å forbedre kroppens holdning og bevegelsesmønstre. Pilates kan bidra til å redusere stress og smerter i rygg og nakke, og kan også hjelpe deg å føle deg mer uthvilt og energisk.

Pilates kan utøves på en matte eller med hjelpemidler som reformer, Cadillac og Wunda chair, og kan tilpasses alle fitnessnivåer.

Restorativ yoga er en form for yoga som fokuserer på å gi kroppen en dyp form for hvile og avslapning. I denne formen for yoga benytter man seg av puter, tekstiler og andre hjelpemidler for å støtte kroppen. Stillingene gjøres liggende eller sittende, og holdes gjerne i en lengre periode. Målet med restorativ yoga er å redusere stress og øke følelsen av velvære, samt å gi kroppen og sinn dyp hvile.

Restorativ yoga er ofte beskrevet som en form for `yoga for avslapning`, da det ikke krever mye fysisk anstrengelse, og passer for alle. Øvelsene er tilpasset for å gi støtte til kroppen, og å redusere stress i muskler og ledd.

Restorativ yoga kan være spesielt nyttig for deg som har en hektisk livsstil, eller for deg som lider av stressrelaterte plager som søvnproblemer, hodepine eller muskelspenninger. Det kan også være en god praksis for de som ønsker å øke sin mentale avslapning og forbedre sin mentale helse.

Terapautisk yoga er en mild og skånsom form for yoga, med fokus på stressmestring, kroppsbevissthet og mindfulness. Øvelsene er enkle og myke, og mulige å tilpasse til alle nivåer. Terapautisk yoga har som formål å ivareta den enkelte, samt å legge vekt på yogaens grunnprinsipper og psykologiske aspekt.

Terapeutisk yoga kan passe for deg som strever med å mestre livsbelastninger, langvarig stress eller psykiske problemer. Det er en myk og trygg inngang for deg som føler deg usikker på yoga, og for deg som har behov for tilretteleggelse og mykhet. Her vil du lære å få kontakt med pusten, om aksept og om tilstedeværelse.

Vini yoga er en form for yoga som fokuserer på å tilpasse yogapraksisen til den enkelte personens unike behov og kroppstype. Dette gjøres ved å tilpasse yogastillingene, pusteøvelsene og meditasjonene til den enkelte studenten, og å fokusere på å skape harmoni mellom kropp og sinn.

Vini yoga er autentisk og tradisjonelt, og passer bra til deg som ønsker deg individuell oppfølging, og å få tilpasset din praksis spesielt til deg. Vini yoga har et større fokus på det energetiske aspektet av yoga enn det fysiske, og øvelsene vil fokusere mer på energetisk balanse enn på styrke og fleksibilitet.

Vinyasa betyr flyt, og er en dynamisk form for yoga. I vinyasaklasser vil sekvensen som regel føles som en flytende, dynamisk strøm. Vinyasayoga fokuserer på å finne enhet mellom pust og bevegelse. Tempoet i disse klassene er ofte relativt høyt, og man holder ofte stillingene ikke særlig mye lenger enn noen få pust.

I Vinyasa yoga (kan sies å være det samme som flow yoga) vil du oppleve fokus på overgangene mellom posisjonene, og at de tradisjonelle øvelsene ofte blir spritet opp litt, med dynamiske bevegelser. Vinyasa yoga gir de muligheten til å øke fleksibiliteten og styrken i kroppen, i tillegg til din balanse og kroppsbeherskelse.

Vinyasa yoga kan tilpasses alle nivåer, men krever at man er i ok fysisk form. Vinyasa er et samlebegrep som rommer all form for dynamisk yoga. Klassene følger som regel ikke en fast sekvens, men gir rom for kreativitet og lekenhet.

Yin yoga er et paraplybegrep for rolig, avslappende yoga. I yin yoga er formålet at musklene i kroppen skal slappe av, slik at kroppen begynner å strekke på og skape elastisitet i bindevevet. I yin yoga blir mange stillinger holdt i lenger tid, ofte i flere minutter, med fokus på å slappe av i musklene og åpne opp for energistrøm i kroppen. Pusten er også viktig i yin yoga, og det kan hjelpe å øke fleksibiliteten og redusere stress og muskelspenninger.

Yin yoga er fint for alle mennesker. Hvis du sliter med utbrenthet og stress, kan yin yoga være perfekt for deg. Denne typen yoga gir deg balanse i en stressende hverdag, og skape rom for å dypdykke inn i sitt indre, gjennom stillhet og ro. Yin yoga passer til alle nivåer.

YinYang yoga er en type yoga som kombinerer det fysiske aspektet av yoga (yang) med det myke aspektet av yoga (yin). Klassene erofte todelte, med en mer fysisk,og dynamisk del, i tillegg til en myk og rolig del, hvor man ofte holder posisjonene i 2-5 minutter. Yin Yang yoga har som formål å balansere de det feminine og det maskuline i oss og i verden.

Yin yang yoga kan komme i alle nivåer, og er et godt valg for deg som er ute etter å oppleve både det rolige og det mer fysisk krevende aspektet av yoga. Yin yang klasser skiller seg fra vinyasa i at det settes av mer tid til hvile og avspallelse enn det som regel gjøres i vinyasa-klasser.

Yoga-dans er et samlebegrep som refererer til sekvenseringsmetode som kombinerer dans og yoga. Her følger man ofte rytmen i musikk, i tillegg til pustens rytme, bevegelsene er flytende og dansende, og mindre statiske enn i andre typer yoga.

Yoga-dans er en morsom, kreativ type yoga som skaper flyt og glede i kroppen. Dette er et godt valg for deg som ønsker mye bevegelse, som er ute etter å øke din kroppskoordinasjon og som er ute etter å oppleve et lekent og fritt aspekt av yoga.

Yoga spa refererer ofte til rolige, myke og behagelige yoga sekvenser, hvor læreren gjerne tilbyr hands on-justeringer, massasje og essensielle oljer og dufter. I yoga spa-klasser får du ofte det lille ekstra, og formålet er å gi en følelse av luksus og velvære.

Yoga spa passer til alle nivåer, og er et godt valg for deg som er ute etter en myk, avslappende opplevelse. Her vil kroppen og sinnet få muligheten til å slappe av, stress vil deaktiveres og du vil få muligheten til å samle krefter, og virkelig ta vare på kropp og sinn.

Yogaworks er for for vinyasa-yoga, det vil si at læreren selv lager sekvensene, og at disse ikke er faste, slik som i f. eks. ashtanga. Yogaworks Metoden kombinerer flyt aspektet fra Ashtanga med presisjon og korrekt justering fra Iyengar. Det legges samtidig vekt på anatomisk forståelse og oppdatert, nyere viten om kroppens funksjon, dvs at man kombinerer moderne vitenskap med gammel tradisjon.

Yogaworksmetoden passer deg som ønsker å gå i dybden i den anatomiske forståelsen og integreringen av yogaposisjoner, og som setter pris på en rolig, grundig undervisningsform. Yogaworks tilbyr både nybegynner-vennlige og mer avanserte klasser, så her finnes det noe for alle nivåer. Yogaworks er en fin yogaform for deg som ønsker deg stabilitet, stødighet og nøyaktighet, og som elsker små justeringer med stor effekt. Dette kan være et godt alternativ for deg med skader, fordi denne typen yoga har et stort fokus på å tilrettelegge og gi modifikasjoner for alle.

Yoga nidra er en utrolig avslappende form for yoga, hvor man ligger behagelig, gjerne med pledd og puter, og blir guidet inn i en dyp, indre tilværelse, nesten som søvn. Yoga nidra sies å være blant de aller dypeste formene for avslappelse, samtidig som man er ved full bevissthet. I en yoga nidra-time blir du veiledet gjennom å lytte til stemmen til instruktøren, og formålet et dyp avspenning og indre ro. Forsking har vist at en session med yoga nidra kan gi like stor effekt på kroppen som mange timer med dyp søvn.

Yoga nidra passe for alle mennesker. Uansett om du har skader eller sykdommer som gjør det vanskelig å praktisere fysisk yoga er denne yogaformen tilgjengelig for deg. Her kreves det bare at du ligger, eller eventuelt sitter, og lar deg føre inn i en dyp, avslappet tilstand. Yoga nidra anbefales for deg som føler deg utbrent, har ME eller sliter med smerter i kroppen.

Qigong betyr energi-arbeid, og er en flere tusen år gammel kinesisk tradisjon. I qigong jobber man med pust og bevegelse, på en litt annen måte enn i yoga. Man står ofte på bena, og beveger seg mykt og sakte i spesifikke bevegelsesmønstre. Qigong jobber ut fra samme system som akupunktur, og forholder seg til meridianpunkter og meridian-linjer. Hensikten er å skape flyt av livskraft (qi) i kroppen, og dermed føre til balanse og velvære.

Qigong er perfekt for deg som ønsker å prøve noe litt annerledes, og som er opptatt av energiflyt og energiarbeid. Qigong kan passe til alle nivåer. Imidlertid er det er praksis som krever konsentrasjon og disiplin. Man står ofte mye på bena i qigong, så du må være klar for å stå på føttene i lenger perioder, hvis du velger å gå for denne typen praksis.

26+2 er et annet navn på Bikram yoga, en form for yoga som utføres i et rom som helst skal være mellom 35 og 42 grader, med 40 prosent luftfuktighet. Med andre ord - en svært utfordrende form for yoga. Sekvensen i Bikram yoga består av 26 yogaposisjoner, og er alltid de samme. Hver posisjon gjøres to ganger.

Bikram er en type hot yoga, og oppleves ofte som svært krevende i begynnelsen. Bikram yoga kan være en god praksis for de som ønsker å utfordre seg selv fysisk og mentalt, og som ønsker å øke sin tålmodighet og utholdenhet. Det kan også være nyttig for de som ønsker å øke sin svetteproduksjon, som kan bidra til å rense kroppen for giftstoffer.

Hvis du ønsker å prøve Bikram yoga, er det viktig at du holder deg hydrert og drikker nok vann underveis og etterpå. Hvis du har helseproblemer som hjerte/karsykdommer, høyt blodtrykk, astma, lungeproblemer eller andre skader eller sykdommer anbefaler vi deg å rådføre deg med en lege i forkant.

Yoga guide